بهترین بازی فکری های مناسب برای کودک 6 ساله

بهترین بازی فکری برای کودک 6 ساله

در این مقاله درمورد خصوصیات کودکان 6 تا 7 سال، توانایی های کودک دراین سنین، بازی برای کودکان 6 ساله و همچنین به معرفی 10 نمونه

بازی فکری برای کودکان 6 ساله می پردازیم. لطفا مقاله را تا انتها بخوانید تا کودک 6 ساله خود را بشناسید!

[lwptoc]

خصوصیات کودکان 6 ساله

از سن 6 تا 7 سالگی به بعد در کودکان تغييرات قابل ملاحظه اي پديد مي آيد. بدين معني که کودک از لحاظ جسمي به طور مرتب رشد کرده و کم کم قدرت لازم را برای رفع احتياجاتش کسب مي کند حرکات و رفتارهايش از پختگي خاصی برخوردار می شود و از لحاظ عاطفی، روانی و ذهنی هم رشد می کند.
يکي از ويژگي هاي شناختي اين سنين، این است که خودمحوری سال های قبل در اين سنين کم تر می شود. خودمحوری يعنی اين که او به دشواری مي تواند تصور کند امور از ديدگاه ديگران چگونه است مثلاً چون می خندد همه بايد بخندند. نمی تواند تصور کند مسئله ای که او به آن می خندد ممکن است براي والدين يا ديگران خنده دار نباشد. اين ويژگي (خودمحوری) در سنين دبستان نسبت به قبل کم تر می شود. ويژگي ديگر در این دوره سنی، بازگشت پذيری است. کودک می تواند در اين سنين عمليات ها را به شکل معکوس انجام دهد.

مثلاً يک گلوله خمير را دوباره به شکل يک کرم دراز در مي آورد و سپس مي تواند اين عمليات را معکوس کند و کرم دراز را به شکل گلوله خمير درآورد.یکی از رویدادهای مهم زندگی کودک که در 7 سالگی اتفاق می افتد،تجربه مدرسه و یادگیری خواندن و نوشتن است که موفقیت یا عدم موفقیت در این امر می تواند به تقویت اعتماد به نفس کودک و یا از بین بردن اعتماد به نفس او اثر گذار باشد. آنها چگونه خواندن را یاد می گیرند و همانطور که این اتفاق می افتد، جهانشان گسترش می یابد و تقریبا کاملا خود را تغییر می دهند.

توانایی های کودکان 6

در شش تا هفت سالگی کودک شما قادر است که :

به تنهایی همه نیازهای خود را در محیط هایی مانند مدرسه و مهمانی برطرف کند.

در گروه های دوستانه شرکت کند و با همسالانش ارتباط خوبی برقرار کند.
ویژگی خود محوری در او کم کم از بین می رود. به مفهوم بازگشت پذیری پی ببرد و بر پایه همین مفهوم بسیاری از مسائل ریاضی را می تواند حل کند.

معرفی بهترین فکری برای کودکان 6 ساله

بطور کلی کودکان در این سن به بازی فکری همراه با حرکات بدنی، استفاده از نیروی تخیل در بازی ها، علاقه به رقابت و تقلید، علاقه شدید به بازی با گل و خاک، شکستن و نابود کردن اسباب بازی به منظور پی بردن به محتویات آن ها و بالاخره نپذیرفتن هیچ گونه قید و قانون و قاعده ای در بازی علاقه نشان می دهند.

به نقل از مهرخانه : ” کودک شش ساله آماده ورود به پیش‌دبستانی است، او در این سن مستطیل (با دو قطر آن)، لوزی (با محور طول افقی) و دایره و مثلث به صورت مماس داخل و خارج می‌کشد.”

کودکان 6 ساله معلومات خود را که از تجارب شخصی و یا از داستان‌های نقل شده کسب کرده است را به صورت ماهرانه‌ای در بازی‌ها به کار می‌گیرند.

در سن 6 سالگی بازی‌های فردی، که به صورت دویدن و بالا رفتن بود، به صورت بازی‌های جمعی درمی‌آید. کودک بیشتر اوقات با کودکان دیگر بازی می‌کند، ولی یک همبازی را ترجیح می‌دهد و تمایل به بازی در گروه‌های کوچک در او دویده می‌شود، بازی ابداع می‌کند و در هنگام بازی قواعد و مقررات آن را تغییر می‌دهد. در این سن کودکان علاقه‌مند به بازی‌های نمایشی هستند و از این طریق احساس لذت می‌کنند. بازی ذوقی تقریباً در سن 6 سالگی ظاهر می‌شود. کودکان در این سن بیشتر اوقات علاوه بر سه‌چرخه، دوچرخه‌سواری نیز می‌کنند. پریدن با یک پا به طور یک در میان و جست و خیز کردن، کنترل بیشتر روی حرکات ظریف بدن، شروع استفاده از وسایلی مانند مسواک، قیچی، اره، مداد، چکش و سوزن برای دوخت و دوز و… مخصوص این سنین است.

کودک در 6 سالگی توپ را با یک دست می‌گیرد، از مقررات بازی پیروی کرده و همبازی انتخاب می‌کند.

کودک شش ساله می‌تواند از میز تحریر و صندلی، جعبه رنگ و وسایل نقاشی، وسایل باغبانی (بیلچه، شن کش و…)، (فرفره، طناب و…) برای طناب بازی، وسایل خیاطی (سوزن و نخ)، دوچرخه، توپ با راکت، قیچی و کاغذ، انواع عروسک (عروسک خیمه شب بازی و…)، گِل رس، خاک، شن استفاده کرده و با آنها بازی کند.

[aio_inline_product id=5275]

[aio_inline_product id=5800]

[aio_inline_product id=15676]

[aio_inline_product id=13791]

[aio_inline_product id=6013]

[aio_inline_product id=3471]

[aio_inline_product id=3931]

[aio_inline_product id=15561]

[aio_inline_product id=8905]

[aio_inline_product id=3620]

[aio_inline_product id=10949]

[aio_inline_product id=15756]

این موضوع را در نظر بگیرید که بعضی از بازیهای معرفی شده در چند سن مشترک هستند.

مثلا بازی که روی آن +4 نوشته شده یعنی برای سنین 4 سال، 5 سال و حتی سنین بالاتر هم استفاده میشود.

بسیار خب! امیدوارم از معرفی این فهرست بازی فکری برای کودکان 6 ساله لذت ببرید.
لطفا اگر هریک از این بازیها را تجربه کردید و یا کودکتان بازی کرده است در قسمت نظرات واکنش کودک خود را با ما در میان بگذارید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *