جنسیت و رده سنی
اسباب بازی تقویت هوش کودک
اسباب بازی تقویت مهارت کودک
مجموعه توانمندی هايی است که موجب موفقيت در زندگي اجتماعی فرد مي شود.
هر فرد براي زندگي موفق در يک جامعه، علاوه بر مهارت های فردی به مهارت های ديگري نياز دارد که از آن به نام مهارت های اجتماعی ياد مي کنند.
کودکان برای آن که خودشان را با اجتماعی که در آن زندگی می کنند، سازگارتر کنند باید انواع مهارت های اجتماعی مختلف را بیاموزند.
مهارت های اجتماعی کودکان در برگیرنده طیف وسیعی از توانایی های گروهی ، از آغاز ، حفظ و پایان یک مکالمه ساده تا تشخیص علائم ارتباط اجتماعی و حتی پیچیده ترین آن ها مثل ، فرایند حل مشکل و تعارض است.
والدین می توانند مهارت های اجتماعی کودکان را با استفاده از روش های گوناگون مثل مدل سازی ، نقش بازی کردن و اجرای نمایش و تمرین به فرزندانشان بیاموزند.
بیانات چهره ای مثل خندیدن،رعایت فاصله اجتماعی نسبت به دیگران،چگونگی صدا،احوالپرسی با دیگران،گفتگو کردن،بازی و کارکردن با دیگران،جلب توجه و درخواست کمک،مهار پرخاشگری ،آراستگی و بهداشت پایه و اساس مهارت های اجتماعی کودکان هستند.
ما به تغذیه فرزندمان خیلی اهمیت می دهیم ،بهترین غذا و لباس را با قیمت بالا می خریم،به خاطر مدرسه خیلی نگران هستیم،هزینه های بالایی را صرف آموزش بچه ها می کنیم.
اما چقدر به رشد مهارت های اجتماعی کودکان خود توجه می کنیم؟
اینکه چقدر به هم بازی و نقش همسالان در زندگی فرزندمان توجه می کنیم؟
خب نقش پدر و مادر مهم است ولی هرگز نمیتواند جای بازی و هم بازی را برای فرزند ما بگیرد.
در زمان های گذشته خانواده های پرجمعیت و با تعدد فرزندان این مشکل را نداشتند، به خاطر اینکه فرزندان بزرگتر می توانستند در تعامل با فرزندان بعدی به رشد زبان آموزی و خیلی از مهارت های دیگر اونها کمک کنند و یک جورایی کار پدر و مادر رو هم راحت می کردند.
ارتباط فامیل،ارتباط دوستان و همسایگان زیاد بود.
ولی امروزه در جوامع شهری با آپارتمان های کوچک ،پدر ومادر های درگیر شغل و اینکه اکثرا تنها ممکن است زندگی کنند و از فامیل و خانواده به دور باشند،بچه ما از نعمت هم بازی محروم است.
بنابراین چیکار میتونیم بکنیم که این مشکل کمبود مهارت های اجتماعی کودکان را برطرف کنیم؟
خب خیلی از خانواده ها به این فکر میکنند که ما چاره ای نداریم و منتظر می مانند تا بچه راهی مدرسه شود تا اونجا مهارت های اجتماعی را بتواند کسب کند. ولی خیلی دیر هست چون تازه با رفتن به مهدکودک مشکلات ناسازگاری و مشکلات مربوط به رشد اجتماعی بچه شروع می شود و باید خیلی زودتر از این به فکر افتاد.
ممکن است فرزند شما با مادر و تاحدودی هم پدر ارتباط خوبی داشته باشه اما وقتی با غریبه ها مواجه می شود ممکنه که به شدت خجالت بکشه و پنهان بشود.
ولی بعضی وقت ها فقط مسئله خجالت نیست و صحبت مشکلاتی بیش از این هستش.
یعنی شما می بینید که فرزند شما اصلا به سمت کودکان هم سن و سالش نمی رود،ترجیح می دهد تنها بازی کند و یا فقط با مادرش بازی کند،اسباب بازی بهش می دهیم میبینیم که هیچ بازی معناداری با اسباب بازی نمی کند.
مثلا یک دختربچه باید عروسک را ناز کند،غذا دهنش کنه،بغلش کند ولی می بینید نه !
عروسک را پرت می کند و یا یک پسربچه وقتی با ماشین بازی می کند باید بازی های معنی دار داشته باشد ،نه اینکه فقط ماشین را راه ببرد بلکه خودش بشه راننده و مثلا پارک کند و تصادف کند.
اگر بازی های معنی دار انجام نمی دهد،اگر به سمت همسالان زیاد تمایل ندارد،اگر ارتباط چشمی اش با غریبه ها ضعیف است،یعنی سعی بکند تو چشم غریبه ها نگاه نکند،اگر بچه کم حرف می زند و سعی می کند از حرف زدن فقط در حد نیاز استفاده کند،اگر جملاتی که به کار می برد اشتباهه یعنی دستور زبان غلط دارد،به جای اینکه بگه “من اینو خوردم” بگه “علی اینو خورده” .
این ها را دقت کنید،این ها ممکن است که نشان دهنده کمبود مهارت های اجتماعی کودکان و بعضی از علایم کمبود طیف اوتیسم باشد،بنابراین بهتر است شما به پزشکتان مراجعه کنید تا از نظر طیف اوتیسم بچه ارزیابی شود تا درمان مناسب به موقع صورت گیرد.
در حال حاضر بسیاری از محققان اتفاق نظر دارند که مهارتهای اجتماعی کودکان آموختنی هستند.
زیرا کودکانی که در محیطهای نامناسب بزرگ شدهاند، از لحاظ اجتماعی رفتارهای نامعقول دارند.
با توجه به این مسائل، دستاندرکاران تعلیم و تربیت نقش مهمی در طراحی برنامههای آموزشی مهارتهای اجتماعی داشتهاند و با استفاده از تجارب خود و همچنین تئوریهای مطرحشده در این حوزه برنامههای مربوط به آموزش مهارت اجتماعی کودکان را طراحی میکنند.
چگونه مهارتهای اجتماعی را به کودکان آموزش دهیم؟
مهم ترين مهارت های اجتماعي کودکان به گزارش مجله راسخون ، عبارتند از:
کودکان از طريق تعامل با هم سالان شان با آن ها ارتباط برقرار می کنند.
نخستين گام در برقراري ارتباط، سلام کردن به ديگری است. ما نه تنها با استفاده از واژگانی مثل« سلام » و « حالت چطوره »، بلکه با تغيير حالت چهره، تُن صدا، ژست و فرم نشستن و ايستادن نيز با افراد ديگر ارتباط برقرارمي کنيم.
کودکانی که مشکل ارتباطی دارند، ممکن است به افراد آشنای خود هم سلام نکنند. آن ها ممکن است درست کنار دوست شان راه بروند، ولی حتی يک نگاه هم به او نکنند يا اگر حرفی بزنند، احتمالاً تماس چشمي با او برقرار نمی کنند و سرشان را به زير مي اندازند. در مواردی، اگر سلام هم بگويند، ممکن است تن صدای شان چندان دوستانه و صميمی نباشد. بخش غيرکلامی سلام کردن هم به اندازه ي بخش کلامی آن اهميت دارد.
هنگام سلام کردن مهم نيست که کودک از چه عبارت و جمله ای استفاده می کند يا با چه لحن و حالتي جمله اش را بيان می کند، مهم آن است که طوري به دوستش سلام کند که او از ديدنش احساس شادی و خوشحالی کند.
این یکی از نشانه های مهارت های اجتماعی کودکان است.
بعد از سلام و احوال پرسی، معمولاً گفت و گو شروع مي شود.
براي ورود به بحث، کودک بايد بتواند مکالمه ای را آغاز کند، ادامه دهد و به پايان برساند.
اين مهارت مستلزم خوب گوش دادن و توجه کردن است.
براي مثال، او بايد اصل « رعايت نوبت » را بداند.
گاهی کودکان موضوعی برای صحبت کردن با يک ديگر ندارند، در اين گونه موارد می توانند پرسشی را مطرح کنند؛ مثل کارتون خرس ها را ديده ای؟
يا می دانی در مدرسه چه اتفاقی افتاده است؟
موضوع بحث بايد برای هر دو طرف جالب و جذاب باشد تا هر دو را به نوعی درگير صحبت کند.
مکالمه ی يک طرفه موجب خستگی و کسالت دو طرف می شود و ممکن است موجب قطع همين ارتباط ساده هم شود.
حتي ممکن است تأثير منفی در ذهن آن دو بگذارد و در آينده هم تمايلی برای صحبت کردن با هم نداشته باشند.
پس گوش کردن مثل صحبت کردن مهم است.
اگر کودک علاقه ای به آن چه دوستش می گويد، از خود نشان ندهد، ممکن است از صحبت کردن با او منصرف شود.
کودکان کم توجه و پرتحرک، اغلب زمان صحبت کردن و گوش کردن را درست تشخيص نمی دهند.
این موضوع نیز نقش مهمی در مهارت های اجتماعی کودکان دارد.
زمانی که يک گفت و گو آغاز می شود، برای حفظ و ادامه ی آن لازم است که گوينده به حالت های عاطفی شنونده اش توجه داشته باشد.
کودکانی که مشکل ارتباطی دارند، اغلب در درک احساس شنونده نيز ناتوان هستند، در حالي که کودک اجتماعی، سريع و راحت می تواند حالت های احساسی شنونده اش را بشناسد و طبقه بندی کند، آن گاه سخنانش را ارزيابی کند و بر اساس پاسخ هايی که از شنونده دريافت می دارد، کلماتش را انتخاب کرده و گفت و گو را ادامه دهد.
این موضوع نیز نقش مهمی در مهارت های اجتماعی کودکان دارد.
هم دلی کردن شبيه درک گفته های ديگران است، با اين تفاوت که شنونده بايد سعی کند احساسات ساير افراد را نيز درک کند. هم دلی کردن اين امکان را به فرد می دهد که بتواند ارتباط واقعی با دوستانش برقرار کند. برای مثال، اگر دانش آموزی در درس رياضی نمره ی 20 گرفته ولي دوستش 11 شده است، بتواند شادي خود را کنترل کرده و با دوستش به ابراز هم دردی بپردازد. او می تواند با گفتن جمله اي نظير « اشکال ندارد، سعي کن در امتحان بعدی بيش تر درس بخوانی تا نمره بهتری بگيری »، او را دلداری دهد. اینها نشانه ای بر رشد مهارت های اجتماعی کودکان شماست.
برای حفظ يک مکالمه ی دوستانه، توجه به نقاط مشترک هر دو طرف اهميتی خاص دارد.
اين سرنخ ها به کودک يا نوجوان کمک می کند تا تمايل بيش تري برای ادامه ی دوستی و ديدارهای بعدی با هم داشته باشند.
بخش مهم شناخت اين سرنخ ها، توجه به لحن و زير و بمی صدای افراد است.
براي مثال هر دو از يک ويژگي آموزگارشان خوش شان بيايد يا به ورزش فوتبال علاقه مند باشند.
براي حفظ گفت و گو، کودک بايد از قبل بتواند تأثير گفته های خود را بر شنونده پيش بيني کند و افکار شنونده را در نظر داشته باشد.
براي مثال، اگر احساس مي کند که جمله اش می تواند موجب ناراحتی، آزردگی، خشم يا اندوه شنونده شود، ممکن است شيوه ي بيان کلمات يا جملات خود را تغيير دهد. کودکان غير اجتماعی معمولاً توجهي به اين نکته ندارند و قادر نيستند کلام خود را تغيير دهند.
در مورد آن چه قصد دارند بگويند، کمي فکر مي کنند و آن گاه به زبان مي آورند.
براي مثال، وقتي کودکان و نوجوانان در حال صحبت درباره ی تيم ورزشی مورد علاقه شان هستند و از اين گفت و گوی خود لذت مي برند، بديهي است که اگر يک نفر به آن ها بگويد « هفته ديگر امتحان رياضي داريم، آيا شما تمرين کرده ايد؟ » خوش شان نخواهد آمد و او را طرد خواهند کرد. زمانی که فرد کلام ديگران را قطع می کند ( وسط حرف ديگران می پرد ) و بدون در نظر گرفتن شرايط فعلی جمع، سخنی می گويد، مورد بی مهری سايرين قرار خواهد گرفت.
بخش ديگری از مهارت اجتماعی افراد مربوط به تشخيص درست اختلاف ها و مسائل بين افراد است.
گاهی ممکن است فردی با گفته های شما موافق نباشد و از شنيدن سخنان شما خشمگين شود و شروع به پرخاشگری و تندی با شما کند، در اين گونه موارد چگونگی پاسخ دهی شما به حالات عاطفی شنونده، تأثير زيادي بر روند گفت و گو دارد. کودکان و نوجوانانی که توانايی درک اختلافات ضمن گفت و گو را ندارند، معمولاً دچار ضعف ارتباطی هستند.
آن ها خيلي زود عصبانی می شوند و ممکن است از صحبت کردن با شنونده تا مدت ها صرف نظر کنند.
اين گونه کودکان مي خواهند هميشه برنده باشند و اصولاً برايشان مهم نيست که چه بهايی برای اين برنده شدن بايد بپردازند ( از دست دادن دوست ).
اين گروه مدام در اجتماع لطمه مي خورند و براي خودشان دشمن مي تراشند.
اختلاف داشتن با ديگران اجتناب ناپذير است و اغلب برای شفاف سازی موضوع بايد به گفت و گو بپردازند.
براي يک مکالمه و گفت و گوی دو طرفه و حفظ روابط دوستي نياز به برنده شدن يک طرفه نيست، بلکه بايد هر دو طرف از مکالمه برنده بيرون بيايند.
درواقع شیوه حل مسئله در مهارت های اجتماعی کودکان نقش موثری دارد.
استفاده از روش بارش مغزی نیز میتواند مؤثر باشد.
به این صورت که کودک متوجه شود راه حلهای مختلفی برای یک مسأله وجود دارد و با تفکر راههای مختلف را برای مشکل عنوان شده توسط مشاور یا مربی پیشنهاد دهد و راه حلها در گروه به بحث گذاشته شود. با این روش میتوانیم به کودکان این مسأله را بیاموزیم که بیش از یک راه حل برای هر مشکل وجود دارد.
یافتن راه حلهای جایگزین حل مسأله اجتماعی نیز بر مهارتهای اجتماعی کودکان مؤثر بوده است.
هر فردی ممکن است گاهي دچار سوء تفاهم و اشتباه در روابط اجتماعی خود با ديگران شود.
فردی که از مهارت های اجتماعی بالايی برخوردار است، با اعتماد به نفس کافی پا پيش می گذارد و بابت اشتباهش عذرخواهی می کند.
با اين شيوه پسنديده، او سريع و آسان مي تواند رفتارش را تصحيح کند.
کودکانی که در مهار تهای اجتماعی ضعيف هستند، هنگام بيان عذرخواهی دچار دردسر می شوند و دست و پای خود را گم می کنند.
آن ها می ترسند که ديگران آنان را احمق بدانند در حالی که مردم معمولاً براي کسی که بابت اشتباه خود عذرخواهی می کند، احترام و ارزش بيش تری قائل هستند.
استفاده از ایفای نقش نیز میتواند مؤثر باشد.
میتوانیم در یک گروه به هر کودک بر اساس داستانی یک نقش بدهیم و مواردی مانند ارزیابی رفتار عمدی و غیرعمدی را در برخوردهای روزانه بین همکلاسیها آموزش دهیم.
بازی های بالا بردن مهارت های اجتماعی بازیدونه
نحوه برقراری ارتباط کودک با دیگران را رشد اجتماعی می گویند.
هر کسی که در زمینه بازی کودکان مطالعه کرده باشد می داند که بچه ها با توجه به سنشان به روش های متفاوتی با دیگران رابطه برقرار می کنند.
بعضی از بازی ها به کودک یاد می دهند چگونه با دیگران دوست شود و از بودن در جمع بهره ببرد و مهارت های اجتماعی کودکان را افزایش می دهد.
بازی های تقویت مهارت های اجتماعی کودکان را قادر می سازد با دیگران همکاری کند، نیازهایش را برآورده سازد، با دیگران ارتباط موثر برقرار کند، تفریح کند و خوش بگذراند.
هر چه کودک بیشتر با دیگران ارتباط داشته باشد، مهارت های اجتماعی وی بهتر رشد خواهد کرد.
مهارت های اجتماعی برای شاد زیستن در خانواده، دوست پیدا کردن و رفتن به مهد کودک و مدرسه بسیار ضروری هستند.
کودکانی که مهارت های اجتماعی بهتری دارند در بین جمع از محبوبیت بیشتری برخوردارند و کمتر سر خورده می شوند.
چند تا از بازی های فکری و گروهی که مهارت های اجتماعی کودکان و اعتماد به نفس در کودکان به دلیل وجود در جمع را تقویت می کند در این بخش معرفی میکنیم.
با ما همراه باشید.
مکعب چوبی تغییر چهره یه بازی هیجانی و کاربردی که به ما یاد میده چطور احساسات خودمون رو بروز بدهیم و حالت های چهرمون رو به بقیه نشون بدیم !
مکعب چوبی تغییر چهره
بچه های شما آن را دوست خواهند داشت!
بچه هایی که در حین بازی یاد می گیرند بچه های شادی هستند.
بازی مکعب چوبی تغییر چهره ، کودکان شما را در حین حرکت یا هنگام بازی در خانه شاد و سرگرم می کند!
اطمینان حاصل کنید که فرزندان شما سرگرمی دارند و ساعت ها بازی می کنند!
شهر کودک چوبی rail overpass یه شهر هیجان انگیز و رنگارنگ که بچه ها عاشقش میشن و پرورش خلاقیت تقویت دقت و تمرکز آشنایی با مفاهیم راهنمایی و رانندگی میشه.
ساختن شهر کوچک چوبی Rail Overpass علاوه بر تقویت مهارت دست کودکان، مهارت اجتماعی را نیز به انان می آموزد و باعث تقویت خلاقیت کودکان می شود. صحبت کردن درباره ی علائم راهنمایی و رانندگی ، مکان های شهری و اصول حرکت در خیابان و …همه از مفاهیم مهمی هستند که می توانید در طول بازی درباره ی آن ها با کودک خود صحبت کنید. حتما خیلی لذت بخش است که یک شهر برای خودتان داشته باشید، شهری که بتوانید هرطوری دوست دارید آن را تزیین کنید، در خیابان هایش رانندگی کنید و حتی قوانین دلخواه خودتان را برایش وضع کنید. شهر کوچک چوبی Rail Overpass یک مدل شهرسازی است که به کودکان لذت ساختن یک شهر کوچک را هدیه می کند. این بازی آموزشی جالب شامل 40 قطعه ی چوبی پازلی است که کودکان باید با کنار هم قرار دادن آن ها زمین شهر خود را بسازند. این قطعات همه مانند یک شهر واقعی با تصاویری از زمین و گل و گیاه و خط عابرپیاده و خط کشی خیابان و میدان و … طراحی شده و کنار هم قرار دادن آن ها می تواند تصویر زیبایی از یک شهر کوچک ایجاد کند.
این بازی برای بچه های 6 تا 107 سال مناسبه و هیچ محدودیتی تو تعداد بازیکنها نداره. پس با خیال راحت میتونید بوم بال بازی کنید!
توی مهمونیها و تولدها و هرجایی که بتونید دور هم بشینید بوم بال بازی می چسبه . شاید شما هم جز اون دسته افرادی باشید که توی مهمونیها حوصلهتون سر میره یا دنبال سرگرمیهای هیجانانگیز هستید. خب، یه خبر خوب این که از این به بعد بوم بال پای ثابت مهمونیهاتون میشه. لابد میپرسید: «چه مطمئن حرف میزنی!» آره، خب! مطمئنیم. چون خیلی باحال و هیجانانگیزه این بازی. باور نمیکنید؟ این خط، این نشون. حالا میبینید.
۱. با انداختن تاس بازی رو شروع کنید.
۲. عددی که تاس نشون میده، تعداد دفعاتیه که باید میلهها رو یه بند به داخل (به سمت بادکنک) فشار بدید.
۳. شکافهای کوچیکی روی هر کدوم از میلههاست. این شکافها نشون میده که هر میله رو باید چه مقدار به داخل فشار بدید. وقتی میلهها رو فشار میدید و شکافها جا میافتند یه صدای «تیک» کوچولو میشنوید.
البته شرط میبندیم صدای قلبتون بلندتر از صدای «تیک» میلهها باشه.
۴. هر کسی که زودتر از بقیه بالون کوچیک (یا همون بادکنک) رو سوراخ کنه یا بترکونه، از بازی کنار میره و بازی با بقیهی بازیکنها ادامه پیدا میکنه.
شما با بازي اسب آبي گرسنه و دوستانش اوقات بسيار خوشي را سپري خواهيد کرد. آماده باشيد تا به محض آزاد شدن توپها در زمين بازي ، غذايتان را شکار کنيد.
چون تمام اسب آبي ها براي يافتن غذا دهانشان را باز و بسته مي کنند، اسب آبي شما براي اينکه بتواند غذاي بيشتري گير بياورد بايستي سريع عمل کند.
بازی اسب آبی گرسنه یا همان هیپو hippo یک بازی هیجان انگیز و شادی آور برای کودکان می باشد. تقویت مهارت دست، قدرت تجزیه و تحلیل و حل مساله و مهارت اجتماعی از فواید اسباب بازی اسب گرسنه بشمار می رود. این بازی ماجرای چند تا اسب آبی گرسنه است که توی یک برکه هستند و بر سر غذا رقابت می کنند .
هرکی غذای بیشتری جمع کنه برندست .
در واقع هرکی توپ طلایی رو بخوره برنده اوله و بعد هرکی توپ بیشتری جمع کنه برنده بعدی هست .
شناخت اجزای تشکیل دهنده لباس و اعضای بدن از جمله مواردی است که در جورچین و پازل لباس میتوان به آن دست یافت. این اسباب بازی فکری و پازلی از یک صفحه ثابت و 12 قطعهی پیندار تشکیل شده است که میتوان جاهای خالی روی صفحه را با آنها پر کرد. وجود پین روی قطعات باعث میشود که کودک راحتتر قطعات را جابجا کند. کودک با قرار دادن هر قسمت متوجه تفاوتها و شباهتها در شکلگیری جزییات پوشاک خواهد شد؛ شناخت اجزا نیز باعث افزایش دقت و توجه و همچنین بالا رفتن هوشمندی کودک خواهد شد. کودک میتواند با استفاده از این بازی بسیاری از موارد مرتبط با پوشاک را بیاموزد.
بازی جنگا چوبی چند کاره یه بازی هیجان انگیز که هم بچه ها عاشقش میشن و هم بزرگتر ها این بازی رو میشه به چندین روش بازی کرد و از بازی کردن لذت برد. بازی فکری جنگا یک مجموعه متشکل از 54 قطعه هم اندازه چوبی طرحدار در سه رنگ آبی زرد سبز با ابعاد 7*2*1.5 سانتیمتر همراه با یک چکش چوبی و چهار تاس چوبی میباشد.
این قطعات را میتوان هم به صورت دومینو پشت سر هم چید و هم میتوان آن را به صورت برج هیجان و یا جنگا درآورد همچنین هر کدام از رنگها قطعات یک پازل چوبی 18 تکه را تشکیل میدهند. که همین امر سبب افزایش تنوع و کارایی این مجموعه شده، و به این زودیها برای کودکان شما یکنواخت نمیشود.
چند تا از کتاب های بازیدونه که باعث بالا بردن مهارت اجتماعی میشه رو با هم ببینیم
این پک شامل 3 بسته آموزشی متفاوت هست.
در جعبه کارت کدام دوتا شبیه اند 24 کارت وجود دارد که به صورت 8 دسته سه تایی است.
از هر سه کارت در هر دسته دو کارت شبیه به هم و یکی متفاوت با آن دو است.
هریک از این دسته ها را به کودک خود نشان دهید و از او بخواهید بگوید کدام دو کارت شبیه به هم اند و تفاوت کارت سوم با آن دو را بگوید.
با این بازی مهارت دیداری و کلامی کودکان با نگاه کردن به تصاویر و گفت و گو کردن در مورد شباهت و تفاوت آن ها نقویت می شود
کتاب ما با هم فرق داریم نوشته ی تاد پار است که هایده کروبی آن را به فارسی ترجمه کرده است.
توسط شرکت انتشارات فنی ایران در سال 1398 و 36 صفحه به بازار عرضه شده است.
گوشه ای از محتوای کتاب :
اگر چندتا دندانت افتاده، یا مو نداری، یا عینک می زنی، یا گوشهایت بزرگ است، یا… اشکالی ندارد.
همین چیزهاست که تو را منحصربهفرد میکند!
مجموعه فلش كارت احساسات ما اثري است از انتشارات نردبان كه با ارائه ی ۲۴ قطعه كارت رنگی جذاب و متنوع، به افزايش توانايي كودكان بالای سه سال در شناخت، نحوه ي بيان و مديريت احساسات گوناگون نظير شادی، آسودگی، افتخار، شجاعت، غم، وحشت و… می پردازد.
مجموعه 6 جلدی کتاب کودک با هوش من ( دو سالگی – 24 تا 36 ماهگی) به عنوان یک نمونه عالی و مناسب
کتاب برای کودک دو ساله به شرح زیر می باشد
جلد اول : توانایی ها و استعدادهای کودک 2 ساله
جلد دوم : شناخت مفاهیم ساده( مهارت های شناختی و ذهنی)
جلد سوم : بازی های گفتاری(مهارت شنیدن و صحبت کردن)
جلد چهارم : بازی بازی ریاضی ( مفاهیم ساده ریاضی)
جلد پنجم : پرورش دقت(مهارت های افزایش دقت و توجه)
جلد ششم : آموزش مقدماتی نوشتن (هماهنگی چشم و دست)