جنسیت و رده سنی
اسباب بازی تقویت هوش کودک
اسباب بازی تقویت مهارت کودک
در این مقاله به بررسی خصوصیات کودک 4 ساله و بهترین بازی فکری برای کودکان می پردازیم.
بدیهی است که شاید بعضی از بازی های فکری در سنین مختلف مشترک باشند و مناسب بازه سنی خاصی باشند.
کارشناسان معتقدند که ۹۰ درصد رشد مغز تا سن ۵ سالگی اتفاق میافتد. اگر در سالهای اولیه به فکر آموزش کودکانمان نباشیم، ممکن است در سالهای بعد با مشکل روبرو شوند. یادگیری به مدرسه، کتاب یا فعالیتهای خستهکننده محدود نمیشود. انجام بازیهای فکری، میتواند بهترین مرحله از آموزش کودکان باشد، زیرا علاوه بر یادگیری، باعث لذت و سرگرسسمی آنها می شود. بهترین بازی فکری برای کودک ۴ ساله به رشد مغز او کمک میکند و موجب میشود تا مهارتهای مختلف در او تقویت شود. هیچ زمانی مثل الان نیست. با بازیهای فکری شروع کنید و ببینید کودک شما در زمان کوتاهی چگونه رشد میکند. اگر میخواهید بدانید بهترین اسباب بازی فکری برای کودک ۴ ساله کدام است، تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.
به سنی که پر از تکمیل مهارتهای قدیم است، خوش آمدید. سنی که چیزهای کاملاً نو با سرعتی فوقالعاده بدست میآید.
* شما با کودکی رو به رو هستید که گفته شده ، بهترین ایام زندگی کودک و بهترین وقتی است که پدر و مادر می توانند با کودک خود وقت بگذرانند و از کنار هم بودن لذت ببرند.
*کودکان چهار ساله شیطنت بیشتری نسبت به سال های قبلی دارند و به دایناسورها، اژدها و قهرمانان علاقه مند می شوند و اغلب در تخیلشان خشونت هست. کودکان در این سن احساسات سفت و سختی دارند یعنی یا چیزی را خیلی دوست دارند یا از چیزی متنفرند. کودکان چهار ساله میتوانند ادا دربیاورند، شعرهای خندهدار بخوانند و در کل با بازی خود را سرگرم کنند.
*حتی بیشتر چهار سالههای کم حرف نیز تمایل دارند که در جمع بزرگترها و گروههای مختلف سنی قرار بگیرند.
* از این سنین باید سعی کنید به کودک خود مسئولیت هایی متناسب با سنش به او بدهید. وظایفی که بر عهده ی کودک گذاشته می شود باید درخور سن و توان او باشد، کودکان کم سن باید مسئول جمع آوری اسباب بازی ها و مرتب کردن اتاق خود باشند.
*مشارکت کودک در تعیین وظایف مهم است اگر فرزند شما در انتخاب وظایف مربوط به خود سهمی داشته باشد، بیشتر متابعت خواهد کرد. توجه به این نکته نیز مهم است که وی مسئول جبران اشتباهات خود نیز می باشد. مثلاً اگر مایعی را روی زمین ریخت باید از او بخواهیم در تمیز کردن آن کمک کند.
*کودک چهار ساله عاشق تحرک است و فعالیتهای فیزیکی اش نسبت به قبل آشکارا افزایش یافته است.وقتی کار تازه ای یاد می گیرد ، بی نهایت احساس غرور می کند.در تمام طول روز فریادهای او را می شنویم که می گوید :”بابا من را ببین! مامان ! به من نگاه کن!”
*در این سن کودکان علاقه مند به یادگیری حروف و اعداد هستند.
اکثر افراد با بزرگسالان مؤدبانه صحبت می کنند، اما گاه فراموش می کنند با کودک خود چنین باشند، اگر آنچه را از کودک خود می خواهید، با کلمه ی ” لطفاً ” بیان کنید تأثیر بسزایی در تربیت او خواهد گذاشت زیرا در این سنین ارتباط با بزرگسالان و همسالان پررنگ تر می شود و او باید آموزش لازم را در این موارد دیده باشد.
*مهارتهای زبانی کودکان در این سن پیشرفت میکند. چهار سالهها روزانه حدود 4 تا 6 کلمه جدید یاد میگیرند. اکنون جملههای آنها طولانیتر و مرکب شده است.
*ممکن است آنها قادر باشند سخنان خود را با موقعیت خودشون تطبیق دهند. مثلاً وقتی با کودکی کوچکتر از خود صحبت میکنند، میگویند “مامان رفت، خدافظ.” وقتی با مادر بزرگشان صحبت میکنند، میگویند”مامان به مغازه رفته تا شیر بخرد.”
*کودکان در این سنین بیشتر به بازی و فضاهای بیرون از خانه نیاز دارند، بازی در یک پارک بازی که فضای جنگلی و جا برای دویدن و سهچرخه سوای داشته باشد خیلی بهتر است.
*کودک در این سنین با هم سن و سال های خود بازی گروهی انجام می دهد و تمایل به تولید بازی های جدید دارد.
*کودک در سنین چهار تا پنج سالگی زمانی که با بازی های ساختنی بازی می کند واقعاً از تخیلشان استفاده میکنند. این بازی به آنها کمک میکند تا شکل، اندازه، تعداد، تعادل و شباهت ها و تفاوت ها را یاد بگیرند.
*اولین چیزی که باید در کودک جدی گرفت خلاقیت اوست که گاهی قرار گرفتن در محیط های جدید مثل مهد کودک یا حتی مدرسه می تواند آن را بیشتر کند ولی با توجه به اینکه اکثر کودکان در سن ۴ سالگی بیشتر با والدین و در محیط خانه هستند.
بنابراین یکی از مکمل های خوب می تواند اسباب بازی و بازی های فکری باشد.
میتوانید بخشی از اسباب بازی های کودکانتان را تعویض یا جایگزین کنید. و برای خرید وسایل و اسباب بازی های جدید حتما به نظر او توجه کنید تا نتیجه بخش باشد.
در چهار تا پنج سالگی کودک شما قادر است که :
به راحتی روی یك خط باریك راه رفته و روی پنجه ی پاها جست و خیز كند.
کودک ۴ ساله شما روی مهارت های حرکتی درشت تسلط کامل دارد سریع میدوند، میپرند و می توانند مثل یک بزرگسال از پله بالا برود، روی یک مسیر مستقیم راه برود، روی یک پا لی لی کند وبدون خطر از درخت و نردبان بالا برود.
شكل آدمك را به صورتی قابل تشخیص با رسم سر، تنه ، پاها ، دست ها و در شكل های مختلف بكشد.
از چاقو و چنگال به خوبی استفاده كند.
نام كامل ، سن و گاه روز تولد و آدرس خانه را بگوید.
به سهولت صحبت كرده و نكات دستوری و تلفظی را رعایت می كند اما هنوز ممكن است در ادای برخی صداها مشكل داشته باشد.
کودک در این سن با ثبات تر و قابل پیش بینی تر است.او می تواند تقسیم کار را درک کند،اسباب بازی هایش را خودش جمع کند و در کارهای خانه واقعا به شما کمک کند.از تشویق او و هم بازی شدن با کودک در این سن غافل نشوید.
بازیهای فکری سرگرمکننده بهترین راه برای مشارکت دادن کودک ۴ ساله شما در یادگیری و کاوش است. این بازیها بچهها را به چالش میکشند و هماهنگی دست و چشم آنها را توسعه میدهند. انواع بازی فکری کودک و فعالیتهای پرورش ذهن وجود دارد که کودکان را از صفحه نمایش موبایل و تبلت دور نگه میدارد و به رشد ذهنیشان کمک میکند. بچهها با بازیهای فکری سرگرم میشوند و لحظات خوشی را با شما یا همسن و سالانشان سپری میکنند. در این بخش با بهترین اسباب بازی فکری برای کودک ۴ ساله آشنا خواهید شد.
در این راهنما به معرفی بهترین بازی فکری برای کودک ۴ ساله پرداختیم. رشد مغزی به تدریج از دوران کودکی تا نوجوانی صورت میگیرد. حتی یک فعالیت ساده مانند رنگآمیزی نیاز به توجه و تمرکز مداوم دارد و اگر کودک شما از آن لذت ببرد، مغز او به بهترین شکل رشد میکند. اینجاست که نقش بازیهای فکری در زندگی بچهها مشخص میشود. کودکان وقتی مشغول بازیهای فکری میشوند، به طور همزمان از ذهن، بدن و حواس خود استفاده میکنند و همین امر سبب تقویت مهارتهای مختلف در آنها میشود. بنابراین اینکه چه نوع بازی فکری برای فرزند خردسال خود انتخاب میکنید، بسیار حائز اهمیت است.
1 دیدگاه برای “بهترین بازی فکری های مناسب برای کودک 4 ساله”
عالی بود